25 november – Beveren Wandelt door de Polders

 In Beter GROEN & MILIEU

Geniet op 25 november mee van de herfst langs de rustigste wandelwegen door de Scheldepolders op linkeroever. Het leefgebied van liefst 235 verschillende vogelsoorten is het feeërieke plattelandsdecor voor de jaarlijkse herfstwandeling Beveren Wandelt, die de gemeente samen met Natuurpunt organiseert. Dit jaar vertrekken de bewegwijzerde routes vanuit Prosperpolder. Speciaal voor de gelegenheid stelt Natuurpunt telescopen op aan de infokeet op de Zoetenberm in Doel, waar je ook een warme en informatieve drankpauze zal kunnen inlassen.

Mooier met de kilometer

Elke kilometer in het polderlandschap is er één om de ogen voor open te trekken. De vergezichten en vogelsoorten wachten achter elke bocht. De wandelafstanden variëren tussen 5 km en 25 km, dus zowel gezinnen als doorwinterde wandelaars vinden een traject naar wens. Zelfs aan de langeafstandlopers is gedacht met mooie routes van 11 en 15 km.

Starten kan tussen 9u en 15u aan het Jeugdcentrum van Prosperpolder in de Sint-Engelbertusstraat 5. Inschrijven kost slechts €1 en voor kinderen jonger dan 12 jaar ligt er een lekkere pannenkoek klaar als beloning.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search