Meerherstel!

 In Beter GROEN & MILIEU

Heeft jouw apparaat of gebruiksvoorwerp de geest gegeven? Gun het dan een tweede leven! Ook in jouw buurt gaat er een Repair Café door, waar een ploeg handige Harry’s het gesneuvelde toestel opnieuw in actie zet. Uit de gratie gevallen goederen kan je dan weer in ere herstellen door ze af te staan aan jouw plaatselijke Kringwinkel. Recycleer je mee?

Repair Cafés

Op talloze locaties biedt een verzameling plaatselijke techneuten zijn diensten aan. Buurtbewoners met een kapot voorwerp kunnen dat in de Repair Cafés in de handige handen van een elektricien, mecanicien of doe-het-zelver toevertrouwen. Zij trachten het gratis te herstellen, wat goedkoper en milieuvriendelijker is dan een nieuw exemplaar aanschaffen. Vind jouw Repair Café op https://repaircafe.org/.

Kringwinkels

Wie kringt, die wint, het is een waarheid als een koe. Ongeacht wat je zoekt, in de Kringwinkel vind je er een tweedehandsversie van. Die is misschien niet hypermodern, maar wel net zo bruikbaar en je betaalt er een pak minder poen voor. Andersom is het al even bewonderenswaardig: een oude maar nog niet versleten bezitting die je niet meer gebruikt, gaat via de Kringwinkel terug in gebruik. Tref de Kringwinkel in jouw buurt op https://www.dekringwinkel.be/.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search