5 – 9 juni | Zeebonken en Scheldejutters

 In Fijn WONEN

De nacht van 4 op 5 juni vindt er ‘ergens in de stad’ een kunstzinnige ingreep plaats. De weefwijven en hun aanhangsels plannen die nacht een actie met alle geweven kunstwerken uit afval dat ze eigenhandig uit de Scheldebocht hebben gejut. Dat is het startschot voor een actief burgerschapsfestival, waarin kinderen muiterij plegen voor het milieu.

Nadien start bij Stormkop de WEEF REEF hosted by BIVAK. 24 uur weven met aangepaste muziekjes en drankjes. Uitvinder Fons Oerlemans, klimaatexperts en potentiële vervuilers komen bruggen bouwen voor het klimaat. Een Tenace-boot boordevol experimenten en artistieke interventies meert aan. Samen met de kinderen willen de bewoners van de Tenace onderzoeken wat ze kunnen uitvinden en bedenken om een samenleving mens- en milieuvriendelijker te maken.

Stap binnen in de wonderwereld van de jutters tijdens de Scheldejuttersbrunch op zondag 9 juni. Inschrijven voor dit kindvriendelijk eetfestijn kan via deze link. Dit en véél meer van woensdag 5 tot zondag 9 juni. Het programma is bewust onaf en incompleet, subjectief en dwars. Voor nog meer verwarring raadpleeg het Facebook event.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search