20 juni – #withrefugees

 In Activiteiten, Fijn WONEN

Je zal maar in een gebied wonen waar een groepering extremisten de boel elke dag aan gruizelementen komt schieten. Je zou ook maken dat je daar wegkomt, zelfs al betekent dat alles achterlaten en met lege handen in een volstrekt vreemd land op goed geluk een nieuw leven opbouwen. Daar is moed, volharding en hoop voor nodig en wat is er meer bemoedigend dan duizenden mensen die achter je staan? Toon op 20 juni je solidariteit en bekijk wat jij kan doen op Wereldvluchtelingendag

Help een handje

Vele opvangcentra of lokale initiatieven zoeken helpende handen. Waar je jouw hulp kan aanbieden, vraag je bij het OCMW in jouw regio. Een andere optie is jezelf aansluiten bij Gastvrij Netwerk, dat plaatselijke initiatieven in kaart brengt en begeleidt.

Doneer of teken

Veel goede wil, maar geen vrije tijd? Dan kan je kledij, speelgoed of ander materiaal schenken aan het Rode Kruis, Fedasil of het OCMW van je gemeente. Zij zorgen dat het terecht komt bij zij die het dringend nodig hebben. Wie niets te geven heeft, kan deze petitie tekenen, die internationale overheden eraan herinnert hun beloftes tegenover vluchtelingen te houden. Toon ook online dat je achter de vluchtelingen staat met de hashtag #withrefugees!

Start typing and press Enter to search