1 november – Eerbetoon aan overleden havenarbeiders

 In Fijn WONEN

Traditiegetrouw huldigen de havenarbeiders op Allerheiligen hun overleden collega’s met bloemen bij de Buildrager. Dat eerbetoon wordt dit jaar eens zo bijzonder, omdat de Buildrager wegens de renovatiewerken aan het stadhuis tijdelijk op het Schengenplein zal staan. Vlakbij het schaftlokaal van de havenarbeiders. Een mooiere plaats om de gestorven helden van de haven te eren bestaat niet.

Wanneer de iconische Buildrager zijn langverwachte terugkeer in het straatbeeld maakt is nog niet precies geweten. Maar hij zal voor 1 november op het Schengenplein staan, kijkend naar zijn schaftende collega’s. Want wat weinig mensen weten is dat de Buildrager een representatie van de dokwerker uit de jaren ’50 is. Vandaar dat veel havenarbeiders een speciale band met het beeld hebben.

Wie dat wenst mag gerust mee respect komen betuigen aan de overleden havenarbeiders en een bloemetje neerleggen bij de Buildrager. Maar je kan hem ook op een andere dag bezoeken op zijn eenmalige vakantiebestemming. Want als het stadhuis klaar is, neemt hij zijn prominente plaats in het stadsbeeld gewoon weer in om de vele toeristen en voorbijgangers eraan te herinneren wie Antwerpen grootgemaakt heeft.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search