9 september – Grensparkwandeling langs experimentele teelten

 In Innovatieve LANDBOUW

In de unieke natuurlandschappen van het Verdronken Land Van Saeftinghe plantten enkele innovatieve landbouwers vele percelen aan met spelt, luzerne en andere experimentele teelten. Waarom? Voor een zeldzame roofvogel én als krachtvoer voor het vee. Benieuwd hoe dat zit? Wandel mee en waai een dagje uit!

De bruine kiekendief. Om die zeldzame prachtvogel draait het allemaal. Die nest het liefst in dichte gewassen, waar ook nog eens veel muizen en andere prooidieren op afkomen. Precies die gewassen hebben de boeren vorig jaar en ook dit jaar aangepland. De oogst is het nieuwe lievelingseten van de plaatselijke koeien en omdat het enorm eiwitrijk is, toonden zelfs enkele Arabische paardenkwekers interesse.

Zondag 9 september gaat er een wandeling door in het gebied waar zulke teelten aan het groeien zijn. Verzamelen om 13u30 aan de Infokeet Hedwige-Prosperpolder (Zoetenberm 6, Kieldrecht). Het Grenspark Groot-Saeftinghe staat ook te boek als ‘de wulpste regio’, omdat vogelspotters er hoge populaties van langbekkige steltlopers waarnemen. En de bruine kiekendief, die komt misschien ook wel even langs!

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search