22 april – Maritieme dilemma’s

 In Meer BELEVING

Kiezen is verliezen’ op Erfgoeddag. Ten minste, als het van de gidsen van het Red Star Line Museum afhangt. Zij schotelen jou en/of je metgezellen zes waarachtige dilemma’s voor, die bepalen welke maritieme museumstukken je onder ogen zal krijgen tijdens deze voor één keer gratis rondleiding.

Zo gaat het

Niemand vertrekt zomaar. Wat laat je achter, wat is onmisbaar of wat als de twijfel toeslaat? Tijdens je wandeling door het museum schotelen 6 verschillende gidsen je zes dilemma’s voor. Bedenk samen met je partner, groep of (klein)kind wat je zou doen als je een landverhuizer zou zijn. De tijd is beperkt, bij de volgende gids moet je een antwoord klaar hebben.

Kortfilm op café en interactief game

In het museumcafé wordt een gezinsvriendelijke kortfilm vertoond (20 minuten) en vind je een Diasporagame: een spel waarin je, net als een vluchteling op zoek naar een beter leven, snel moet beslissen en hopelijk de juiste keuze maakt.

Alleen op Erfgoedddag

Omdat het 22 april Erfgoedddag is, kan je de hele dag door het museum gratis bezoeken. Reserveren is niet nodig. Loop gewoon binnen en breng gerust je (klein)kinderen mee. Tijdens de openingsuren staan er 6 gidsen in de museumzalen die je de nodige informatie geven en een dilemma voorschotelen.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search