23 februari – Opendeurdag Hogere Zeevaartschool

 In Meer JOBS

De zeelui van de toekomst gooien de patrijspoorten naar hun salon van maritieme kennisoverdracht open. Curieuzeneuzen of geïnteresseerde middelbare afstudeerders kunnen de lesvertrekken, laboratoria, machinekamers en de vaarsimulators komen inspecteren. Je treft er trouwens een fotogenieke invalshoek op de stad en haar Schelde.

In het Antwerpse straatbeeld fietsen regelmatig keurige jonge kerels in blauwe uniformen over de fietspaden. Dat zijn studenten aan de Hogere Zeevaartschool. Hun hoofdkwartier waar zij kennis toegediend krijgen, staat op één van de mooiste skylinezichten op de stad en de Schelde en op 23 februari ontvangt die prachtplek bezoekers.

Los van een schilderachtige havenspot is de Hogere Zeevaartschool het enige instituut in België waar je opleidingen nautische wetenschappen en scheepswerktuigkunde kan volgen. Wat dat precies inhoudt en waar de studenten daarmee terecht kunnen zijn slechts enkele ontdekkingen die op de opendeurdag te maken zijn. Meteen de ideale gelegenheid om je mening over het oubollige imago van de scheepvaardij bij te stellen.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search