6 tot 12 mei – Week van de Groenten en Fruit

 In Meer JOBS

Toe te voegen aan de goede voornemens: meer groenten en fruit eten. De Week van de Groenten en Fruit zet de pure natuurvitamines bovenaan op het menu. In het bijzonder de prinsessenboon en de aardbei, want die zijn zopas verkozen tot groente en fruit van het jaar 2019. Reden te meer om ze naast de tientallen andere gezonde garnituren vaker op te nemen in je eetgewoontes.

Lekkere herbivoorinspiratie is te vinden op de campagnewebsite https://weresmartworld.com/nl. Al zijn er voldoende praktische tips om spontaan meer natuurenergie in je eetpatroon te integreren:

  • Koop een diverse voorraad fruit en versnij die bij thuiskomst samen met de kinderen tot een grote kom fruitsla. Daar kan je (gezin) de hele week van ontbijten.
  • Hou tijdens Week van de Groenten en Fruit een soepweek op het werk: elke dag brengt een andere collega een terrine versgemaakte soep mee.
  • Draai een fruitmilkshake of groentensmoothie samen.

Bananen en ananassen smaken alleszins beter dan ooit wetende met wat voor goede zorgen havenheld Christel en haar collega’s op de fruitterminal die behandelen. Smakelijk!

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search