28 april – Nationale brandalarmtest

 In Activiteiten, Meer JOBS

Hoe snel geraak jij uit een kritieke situatie? Elke dag verongelukken 6300 mensen op hun werkplaats. Iets om bij stil te staan op de Werelddag voor Veilig- en Gezondheid op het Werk van 28 april. Neem die dag de proef eens op de som en hou een brandalarmtest. Wie haalt de snelste tijd?

Het zal je maar gebeuren…

Het alarm loeit. Is het een test? Waarschijnlijk wel, nog snel even een mail typen, enkele spullen verzamelen, “huh, wat is dat gekraak” BAM, de steunbalk stort neer. Het plafond vergruist, de deur naar de gang zit geblokkeerd. “Weet iemand de nooduitgang zijn? Nee?! … Sh*t.” Daar zit je dan, als ratten in een val die elk moment kan dichtklappen.

Voorkom een vroegtijdige laatste werkdag

Gelukkig staat er in de havenregio steevast een uitstekend getrainde interventieploeg klaar, die zijn skills regelmatig aanscherpt op het training center van ISEC van havenheld Dirk. Zelfs zij kunnen een vroegtijdige laatste werkdag niet altijd verhinderen. Zorg er daarom voor dat je de brandblussers weet hangen, dat je de nooduitgangen snel terugvindt en dat je regelmatig een brandalarmtest houdt. De Werelddag voor Veilig- en Gezondheid op het Werk van 28 april is een ideale gelegenheid om een veiligheidsmaatregelen nog eens onder de aandacht te brengen.

Start typing and press Enter to search