Drie dagen en twee nachten gaan 140 hackers de uitdaging aan om de havensector te innoveren tijdens de Chainport Hackathon. Dat is geen sportdiscipline voor computerkrakers, deze hackers zijn innovatieve krakken van binnen en buiten de sector die in teams enkele aspecten uit de havenwerking klaarmaken voor de toekomst. Innovatiepartner van de hackathon is Junction, een start-up die regelmatig innovatietrajecten uitstippelt. Vooraleer het hack van de dam gaat, beschrijft Askim wat er van 11 tot 13 oktober precies gaat gebeuren, daar in Antwerp Expo.

Profiel

  • Naam: Askim Kintziger
  • Leeftijd: 32
  • Functie: Innovatiestrateeg
  • Bedrijf: Junction

Verwezenlijkingen

  • Organiseert hackathon over haven
  • Brengt mensen bij elkaar die de haven klaarmaken voor de toekomst
  • Mede-oprichter van een start-up die innovatietrajecten uitstippelt
  • Werkt zich in diverse sectoren in om diens noden te achterhalen

“Met de Chainport Hackathon brengen we een 140-tal mensen samen die in teams zes concrete uitdagingen in de haven aanpakken. De uitdagingen gaan over allerlei aspecten die de werking van de haven bepalen: mobiliteit, interport (uitwisseling tussen havens), duurzaamheid, veiligheid, digitalisering en gamification. In de teams zit een mix van achtergronden, gaande van professionals uit de haven en de logistieke sector, studenten die een maritieme richting volgen, tot evengoed mensen die daarbuiten staan.”

“Op 28 augustus leidt een gids ons een halve dag rond in de haven, langs haltes die verband houden met de Hackathon-onderwerpen. Nog in augustus geven mensen die goed op de hoogte zijn webinars en beantwoorden ze vragen. Dezelfde experts zullen aanwezig zijn tijdens de hackathon om te coachen. Op 5 en 10 september geven enkele infosessies iedereen nog meer achtergrondinformatie over de uitdagingen, onder andere over wat al bestaat en waar ruimte voor verbetering ligt.”

Exclusieve toegang tot data

“De teams krijgen een heel weekend om de uitdaging die ze kiezen op te lossen, te ‘hacken’ zoals dat dan heet. Oorspronkelijk sloeg de term hacking op de mensen die computers kraken. Op een hackathon is dat echter een synoniem voor ‘iets innovatiefs doen’. Een sector ‘hacken’ betekent eerder verschillende partners uit een sector samenbrengen met externen om oplossingen te bedenken waar zij zelf nooit zouden opkomen. We noemen dat hacken, omdat de sector de deelnemers niet publiekelijk toegankelijke data aanreikt waarmee ze aan de slag kunnen. We zijn dus geen duister genootschap aan het oprichten dat computers gaat kapen (lacht).”

“Wij zijn wel dag en nacht open en wakker. Je hebt namelijk teams die de hele nacht doorwerken. Dat zijn de ervaren hackathongangers die dat gewend zijn en dat graag zo doen. Al ziet de ene er al wat frisser uit dan de andere na zo’n nacht (lacht). We ontvangen net zo zeer mensen die nog nooit een hackathon hebben meegemaakt. Programmeurs, developers, marketingmedewerkers, iemand die sales en social media doet… iedereen die iets kan toevoegen en die interesse heeft mag zich inschrijven.”

“Er is zoveel interesse dat we waarschijnlijk gaan uitbreiden naar 140 plaatsen. Bij deze inschrijvingsronde merken we dat ongeveer 30% studenten zijn uit het middelbaar en de hogeschool. Het andere deel zijn professionals, zowel freelancers als mensen die in een start-up of een groter bedrijf werken. Zowel binnen als buiten de sector. Terughoudendheid om met concurrenten of wildvreemden samen te werken is er niet. Als je komt meedoen, wil dat zeggen dat je daarvoor openstaat.”

Hackers van de ronde tafel

“Je moet je een hackathon voorstellen als een hal met ronde tafels waaraan teams van drie tot acht personen met hun laptop zitten. We voorzien pool- en kickertafels en een loungeruimte waar er tussen het werken door tijd is voor ontspanning en socializen. Onze cateraar zal elke dag verse en gezonde fastfood in de aanbieding hebben. Pakweg de helft schrijft zich in als één team en kent elkaar dus al. De andere helft stellen we zelf samen op basis van mensen die alleen of per twee inschrijven.”

“Ieder team mag vrij kiezen welke uitdaging ze aangaan en hoe ze die willen benaderen. Het resultaat van de hackathon kan een digitaal prototype zijn, een idee voor een marketingcampagne, een theoretisch plan of een minidemo. Zolang het duidelijk is wat ze willen maken, hoelang dat zou duren en hoeveel het zou kosten en opbrengen. Als blijkt dat twee teams op eenzelfde piste zitten, stellen we voor dat ze overleggen. Meestal smelten beide teams dan samen.”

“Hun concept presenteren ze tijdens de pitches aan de jury. De jury bestaat uit mensen van het Havenbedrijf, Nxtport, Alfaport, Voka en iemand van de haven van Montreal. Zij beoordelen de ideeën op uitvoerbaarheid, creativiteit en originaliteit. Het winnende team krijgt €5000 en allerlei hulp op maat om het project uit te rollen in de praktijk. Voor studenten zijn er technologische goodies, toegang tot de nieuwe IOT-opleiding van Universiteit Antwerpen en ook hulp om het project te realiseren te winnen.”

Twee plaatsen tegelijk

“Het grootste verschil met de vorige editie in 2016 is dat de hackathon simultaan doorgaat in Los Angeles en Antwerpen. Op een livefeed tussen beide locaties en met de hashtag #chainporthack zullen teams op beide locaties zien hij het eraan toe gaat. Door het uurverschil kunnen we de pitches niet tegelijk doen, maar er zal aan de hand van FacebookLive een uitwisseling zijn. De deelnemers zullen echt het gevoel krijgen dat de hackathon op twee plaatsen tegelijk bezig is. Het wedstrijdaspect is wel gescheiden, omdat elke uitdaging voor elke haven anders is. De mobiliteit naar LA is bijvoorbeeld volledig anders dan die van Antwerpen.”

“Junction is innovatiepartner voor deze Chainport Hackathon, die uitgaat van het Havenbedrijf, Nxtport en Alfaport-Voka. Eerst hebben we met het Havenbedrijf enkele workshops gehouden, waaruit naar voor kwam waar de haven nu staat en waar ze naartoe wil. Daaruit werden zes uitdagingen gedefinieerd. Voorts zijn wij verantwoordelijk voor het hele opzet van het event: van logistiek, werving, communicatie met alle partijen tot het  te volgen traject achteraf om het winnende project te implementeren.”

“Als ik iemand moet uitleggen wat ik van werk doe, zeg ik dat wij innovatietrajecten uitwerken en bedrijven klaarmaken voor de toekomst, zodat ze relevant blijven in hun sector. Daarvoor moet ik mij grondig onderdompelen in heel diverse sectoren en moet ik veel en zeer uiteenlopende informatie tegelijk opslaan. Maar ik doe het heel graag!”

Doe mee!

Ruim 142 000 mensen werken direct of indirect voor de haven van Antwerpen. Haar efficiënte ligging vlakbij de Schelde is een absolute aantrekkingspool voor nieuwe bedrijven en daar speelt Ontwikkeling Havengebied Antwerpen op in door bijkomende ruimte voor havenontwikkeling te voorzien. Daardoor blijft zij een thuishaven voor een groot stuk van de Vlaamse werkgelegenheid.

Net als de bedrijven evolueren de technologieën die de beroepskrachten toepassen. Dat is te danken aan innovatieve trajectstippelaars zoals Askim, die de juiste mensen samenbrengen om zulke nieuwe ideeën te bedenken, te ontwikkelen en uit te voeren.

Zoals Askim zijn er nog havenhelden die de werkkwaliteit verbeteren en de sector vernieuwen. Of die nieuwe jobs creëren en voor een leuke werksfeer zorgen. Wie is jouw havenheld(in)? Laat het ons weten en wij maken werk van een passend eerbetoon!

Start typing and press Enter to search