“Waar ik woon is de haven nooit ver weg. Als je jong bent heb je daar een abstract en eng beeld van, dat van het schip en de havenarbeider. Na er 18 jaar te werken ben ik nog altijd gefascineerd en ik vind het een boeiende wereld om deel van uit te maken. Je moet de Scheldelaan eens afrijden richting Antwerpen stad. Op een gegeven moment kom je daar een kerkje tegen dat tussen de containers staat. Dat vond ik de eerste keer een heel verrassend beeld (lacht). Dat geeft aan dat het hier vroeger heel anders was.”

Profiel

  • Naam: Katrien Dingemans
  • Bedrijf: BASF Antwerpen
  • Functie: HR Business Partner werkplekleren en relaties onderwijs
  • Leeftijd: 42 jaar

Verwezenlijkingen

  • BASF Antwerpen stelt rechtstreeks 3.100 medewerkers tewerk
  • Coördinator van zo’n 175 stageplaatsen voor nieuw haventalent
  • Toekomstbooster voor Antwerpse scholieren
  • Ondersteuner van onderwijsprojecten

Wederdienst voor Antwerpse scholieren

“Zes jaar geleden heeft BASF heel bewust besloten om te investeren in de samenwerking met onderwijs. Samen met zes collega’s houden wij ons alleen daar mee bezig. Elk jaar ontvangen we meer dan 1000 studenten voor een bedrijfsbezoek op maat van hun opleiding. Wij bieden jaarlijks 175 stageplaatsen aan en met heel veel scholen hebben wij een nauwe en goede verstandhouding. Daarnaast kijken we actief rond of er relevante project zijn, waar wij een bijdrage aan kunnen leveren.”

“Om onze 50-jarige aanwezigheid in Antwerpen te vieren, wilde BASF iets terug doen voor de stad, die zoveel voor haar betekent. Op die 50 jaar zijn we hier kunnen groeien tot bedrijf dat rechtstreekse en onrechtstreekse werkgelegenheid biedt aan 5100 mensen. Als wij nog eens 50 jaar in Antwerpen willen blijven, gaan we jongeren nodig hebben die een goede, technische of wetenschappelijke opleiding kregen. Daarom ondertekenden we samen de stad het charter ‘Elementen voor Talenten’. Concreet stond daarin dat BASF 300 000 euro uitloofde voor duurzame onderwijsprojecten.”

Ambitieboost voor studenten

“Een werkgroep en een commissie met vertegenwoordigers van de stad en BASF Antwerpen beoordeelde de ingediende projecten. Karel De Grote Hogeschool (KDG) diende het project Boost Ambition to a Social Future in en zo kwamen ze bij ons terecht. Wat startte als een vraag naar financiering werd een veel intensievere samenwerking. BASF steunt het initiatief ook met mankracht en expertise door deel uit te maken van de stuur- en adviesgroep.”

“Het project wil afstuderende secundaire scholieren warm maken om als eerste van hun familie hogere studies te volgen. Om die pioniersstudenten te bereiken, schreven jongeren met een migratieachtergrond, die in hun eerste jaar aan de KDG zaten, brieven aan een selectie leerlingen uit het zesde jaar secundair. Daarin moedigden ze die jongeren aan om de stap naar hoger onderwijs te zetten.”

“De eerste editie kreeg direct een 30-tal geïnteresseerden warm voor de zomerschool. De week voor het academiejaar kunnen middelbare scholieren daarin al eens proeven van het hogeschoolleven. Ze ontmoeten de docenten, volgen workshops rond leerstrategieën, krijgen info over de faciliteiten die de hogeschool aanbiedt… Dat geeft hen vertrouwen, waardoor ze ook op moeilijke momenten toch volhouden. Bovendien bouwen ze zo al een netwerk uit, waar ze later dat schooljaar op kunnen terugvallen. De deelnemers offeren er graag een week vakantie voor op, ze zien het echt als een hefboom, als een kans die de integratie in het hoger onderwijs makkelijker maakt. Dankzij de zomerschool loop je als pioniersstudent 50% minder kans om vroegtijdig af te haken. Het tweede jaar konden we met 60 starten aan de zomerschool. Voor editie drie dit jaar hopen we 140 jongeren warm te krijgen.”

Al lerend in dienst treden

“Een ander initiatief waarbij BASF aan de kar getrokken heeft, is duaal leren. Jongeren kunnen bij BASF een Se-n-Se opleiding tot procesoperator volgen. Je moet dat zien als een vervolgjaar voor wie een TSO-, ASO- of zevende jaar BSO-diploma secundair heeft. Procesoperator is een knelpuntberoep, waarvoor we samen met drie scholen en de chemische sector vorig jaar een duaal traject uitstippelden. Het grote verschil met een klassieke schoolstage is dat jongeren een deel van de leerdoelen niet op school, maar op de werkplek moeten verwerven. Ze krijgen daarbij begeleiding van een ervaren medewerker.  Voor zulke mentoren, zoals wij ze noemen, is het evenzeer motiverend om jongeren, die misschien hun toekomstige collega’s zullen worden, op te leiden. Zeven van de negen jongeren die vorig schooljaar bij ons via duaal leren hun diploma gehaald hebben, hebben wij ook in dienst genomen.”

Van stagiaire tot stageverantwoordelijke

“Het grappige is dat ik hier zelf ooit als stagiaire gestart ben. Ik had al een diploma leerkracht en volgde daarna een opleiding personeelswerk. Ik had een hele goeie mentor, die ervoor heeft gezorgd dat ik na die hele positieve stage-ervaring graag wilde blijven. Dankzij dat onderwijsdiploma ben ik in het onderwijs al iets of wat thuis. Daarnaast heb ik al heel wat jaren als HR Business Partner voor de productieafdelingen gewerkt, waardoor ik het beroep van technieker, procesoperator en ingenieur en diens noden en behoeften zeer goed kende. Dat heeft me zeker geholpen. Maar vraag mij dus niet om iets chemisch te produceren, dat komt niet goed (lacht).”

“De werksfeer bevalt me hier prima. Ik ben intussen aan mijn vijfde functie toe. Voor mij is dat heel belangrijk om te weten dat mijn werkgever mij kansen geeft om te leren en te ontwikkelen. In een bedrijf met 3100 werknemers kan je niet iedereen kennen, maar ik heb hier nog nooit het gevoel gehad een nummer te zijn. BASF kan je de sfeer van een kleiner bedrijf geven, een familiegevoel.”

Doe mee!

Ruim 142 000 mensen werken direct of indirect voor de haven van Antwerpen. Haar efficiënte ligging vlakbij de Schelde is een absolute aantrekkingspool voor nieuwe bedrijven en daar speelt Ontwikkeling Havenbedrijf Antwerpen in door nieuwe ruimte te scheppen. Daardoor blijft zij een thuishaven voor een groot stuk van de Vlaamse werkgelegenheid.

Huidige havenbedrijven, zoals BASF, benutten die groeimarge evenzeer en geven jong en oud talent de kans om dichtbij huis aan de slag te gaan in een functie die perfect bij hun profiel past. Zo creëert de haven niet alleen goederen of diensten, maar ook jobs. Een luxeproduct.

Ben jij of ken jij nog iemand die de werkgelegenheid uitbouwt? Heerst er op jouw werkplek een productieve werksfeer of investeert zij net als BASF in sterkere opleiding? Laat het ons weten en wij maken werk van een passend eerbetoon!

Start typing and press Enter to search