De vrouwenploeg van ADPO heeft het mes al tussen de tanden gestoken voor het 24e Waaslandhaventornooi van 11 mei. Vier van de zeven speelsters zullen op de terreinen van KSK Kallo voor het eerst op een voetbal trappen. Drie andere speelsters stonden al vaker tussen de lijnen en één van hen is Katrien Van De Merlen, de gevreesde linksback van Svelta Melsele B. De speler/coach van het chemische logistiekbedrijf verwacht een enthousiast vijftal te zien waar sfeer en gezelligheid in de spits staan.

Profiel

  • Naam: Katrien Van De Merlen
  • Functie: Linksback / Customer service en timeslotplanner
  • Bedrijf: ADPO
  • Leeftijd: 31

Verwezenlijkingen

  • Maakt collega’s warm voor het Waaslandhaventornooi
  • Coacht en speelt mee in de vrouwenploeg van ADPO
  • Zorgt er mee voor dat voetbal de werksfeer bevordert
  • Trekt voet niet terug voor een professionele overtreding

“Werknemers van de bedrijven in de Waaslandhaven zien elkaar nauwelijks. Onlangs stond er in de fitness iemand naast mij die blijkbaar bij Lanxess werkt. Wij hadden al meermaals gebeld of gemaild, maar elkaar nog nooit gezien. In die zin is het voetbaltornooi een leuke manier om eens enkele gezichten achter de bedrijven te leren kennen.”

Voor het eerst op het veld

“Het is lang geleden dat er nog eens een vrouwenploeg van ADPO meespeelde op het Waaslandhaventornooi. Omdat ik zelf voetbal bij Svelta Melsele B, interesseerde het mij om daar eens aan deel te nemen. Een andere collega op ons bureau heeft nog bij Moerbeke gevoetbald en zo waren we al met twee die er zin in hadden. Dus stelde ik het voor aan het bedrijf. Niet veel later kreeg ik groen licht om een vrouwenploeg te vormen.”

“Zeven vrouwelijke collega’s zagen het zitten om mee te doen. Die twee wissels zullen we nodig hebben. De matchen duren dan wel maar vijftien minuten, maar als je nog nooit gevoetbald hebt, kan dat conditioneel toch doorwegen. Zeker op een klein veld ben je voortdurend in beweging. Eén meisje heeft in haar jeugd nog gevoetbald, dus ik denk dat zij nog wel iets in huis zal hebben. De andere vier zullen voor het eerst op een voetbalterrein staan.”

“We kijken er wel naar uit. Ze hebben al gevraagd of we op voorhand niet een beetje zouden oefenen, zodat ze ten minste weten hoe ze het best op een bal trappen. Maar vind maar eens een dag die voor zeven mensen, waarvan er drie een gezin te runnen hebben, past. Het enige dat we al besproken hebben is onze positie en welke ieders goede voet is. Onze keeper zei dat ze alleen in het doel wilde staan als de rest ervoor zou zorgen dat zij geen werk had (lacht).”

Jaloerse mannen

“Eigenlijk heb ik totaal geen idee wat we mogen verwachten. We zullen op 11 mei gewoon zien wat het geeft. Als we al ééns kunnen winnen, is het al een succes. De winnaarsmentaliteit is er alleszins en we gaan alles in de strijd gooien. Het voornaamste is dat het een plezante dag wordt. De sfeer zal alvast chill zijn, we nemen de kinderen mee en ondertussen laten we de bedrijfsnaam zien.”

“Op de werkvloer is er al vaak over gepraat. Onze mannenploeg heeft net zijn uitrusting gekregen en was benieuwd naar de onze. Omdat ADPO al zolang geen vrouwenvoetbalploeg meer heeft gehad, hebben wij een gloednieuwe gekregen. Op maat gemaakt dan nog. Als we dan toch meedoen, mag het er goed uitzien, hé (lacht). Daar waren de jongens natuurlijk jaloers op. Maar we hebben er allemaal zin in. Onze kleur is blauw, de bedrijfskleur van ADPO.”

“Voetbal leeft wel op ons kantoor. Tijdens het EK of WK hangen hier Belgische vlaggen op en zijn we allemaal sterk met de Rode Duivels bezig. Enkele jongens spelen cafévoetbal en elke maandag vragen wij aan elkaar hoe de wedstrijd geweest is. Veel van onze kinderen voetballen ook. Mijn dochter speelt bij de meisjes van Bosdam, dus heel mijn weekend zit vol voetbal. Naast mijn eigen match, gaan we met de B-ploeg ook naar de A-ploeg van Svelta Melsele kijken.”

Harde linksback

“Als kind wilde ik heel graag voetballen, maar mijn ouders waren daar niet zo voor te vinden. In die tijd was dat nu eenmaal geen meisjessport. Zodra ik negentien jaar was, ben ik toch begonnen en ik doe het nog altijd even graag. Eigenlijk was het plan dat ik dit seizoen zou stoppen en afgevaardigde worden, maar omdat we te weinig speelsters hebben, ben ik toch weer beginnen meespelen. Ik heb mijn vaste plaats als linksback en ik sta daar op mijn gemak.”

“Laat ons zeggen dat mijn sterkste voetbalkwaliteit hard verdedigen is. Ik speel geen mooi voetbal, net omdat ik zo laat begonnen ben en nooit techniek heb aangeleerd. Wanneer er een bal in onze buurt komt, zorg ik ervoor dat ik die bal kan ontfrutselen en wegtrappen. Als mij dat al lukt, ben ik al zeer tevreden. Als ik het niet kan halen op snelheid of techniek, dan durf ik weleens een professioneel foutje te begaan. Verdedigers moeten dat kunnen hé. Dit seizoen heb ik nog geen enkele kaart gekregen, dus de overtredingen zullen nog wel meevallen.”

Speelsters gezocht

“Met de B-ploeg hebben we een moeilijk seizoen. We staan voorlaatst met slechts vijf punten. Voornamelijk door een gebrek aan speelsters. We gaan onze kop er voor leggen om in eerste provinciale te blijven, zodat we hopelijk volgend jaar enkele nieuwe speelsters kunnen inwerken. Dus bij deze een oproep: wie eens wil zien wat het geeft, is meer dan welkom om zich te melden bij Melsele!”

“Jan Vertongen vind ik nen beir van een speler. Hij heeft vroeger nog samen met mijn broer bij Tielrode gespeeld, dus hij is bij ons thuis een beetje bekend. Doordat hij van de streek is, kijk je daar toch iets meer naar op. Ik vind hem nog altijd een klassespeler. En net als ik speelt hij linksback, dat zijn de goeie.”

Doe mee!

Een bloeiende wereldhaven als die van Antwerpen brengt leven in de brouwerij. Waar er ambiance heerst, is het fijn wonen. Ontwikkeling Havengebied Antwerpen spant zich sterk in om die aangename leefsfeer te bewaren en te verbeteren.

Het Waaslandhaventornooi verbindt de omliggende dorpen en de bedrijven van de haven. Voetbal brengt inwoners en werknemers samen in een andere context en dat is natuurlijk de ideale combinatie voor een sociale teamspirit.

Start typing and press Enter to search