Elk jaar kijkt de havenwereld reikhalzend uit naar de dag waarop de afterworkparty ViEstA en diens 100 meter lange banket neerstrijkt aan de Bocadero. Net als met hun voetbaltornooi en Academies blazen de initiatiefnemers van VEA Jongeren daarmee de ooit zo bruisende maritieme netwerksfeer nieuw leven in. Naast de langverwachte datum van ViEstA 2019, weiden vijf drijvende krachten achter VEA Jongeren uit over het stijgende succes van hun afterworkactiviteiten.

Profiel

  • Namen: Vanessa Thijs, Koen Verhelst, Christian Vermonden, Timothy Vanlinthout, Gregory Rubin
  • Functie: Elk op hun manier een drijvende kracht binnen VEA Jongeren
  • Bedrijf: Vereniging Expediteurs Antwerpen (VEA), Geodis FF Belgium NV, Ziegler NV, Kreglinger NV, Fiege Forwarding Belgium NV
  • Leeftijd: 38, 35, 35, 39, 38

Verwezenlijkingen

  • Organiseren dé afterworkparty van de haven
  • Zorgen voor positieve werksfeer tussen collega’s en bedrijven
  • Regelen een voetbaltornooi voor havenploegen
  • Versterken vaardigheden met VEA Academies

Vanessa: “De VEA Jongeren zijn begonnen in 2012, maar het eerste initiatief – ons startevent in de Kavka met 90 aanwezigen – was in 2013. Uit dat startevent is trouwens onze ViEstA afterworkparty gegroeid. Tegenwoordig houden we die in de Waagnatie, vlak naast Bocadero en met 800 bezoekers was de vorige editie alweer een gigantisch succes. Als die groei zich doorzet gaan we dit jaar boven de 1000.”

Koen: “Tijdens ViEstA kleden we de hal vlakbij Bocadero in als cocktailbar: we serveren mojito’s en andere zomerse drankjes, zorgen voor iemand die platen komt draaien en er staat een banket van bijna 100 meter lang. Dat alles aan de schappelijke prijs van €10. Er worden de nodige gratis vaten getapt, via VEA Jongeren zelf of via sponsors.”

ViEstA 2019 gaat door op…

Vanessa: “ViEstA brengt mensen uit alle hoeken van de maritieme sector samen. Zowel de hoge functies als de administratieve bedienden feesten mee. Iedereen kijkt daar even hard naar uit, we krijgen steevast al heel vroeg de vraag wanneer de volgende editie doorgaat en je hoort iedereen afspreken om er daar ‘nog eens ene te pakken.’”

Gregory: “Die datum kunnen we misschien al in primeur meegeven, toch? 6 juni!”

Vanessa: “De vraag naar een aparte jongerenafdeling van VEA kwam van onze raad van bestuur. Eerst hebben we zelf jongeren aangesproken of ze interesse hadden en zo is de bal aan het rollen gegaan. Koen, Christian, Gregory en ik waren er al bij op de eerste vergaderingen.”

Gregory: “Wij vonden dat wel een toffe groep. Via-via kwamen er snel mensen bij. Er waren veel wilde ideeën, iedereen wilde de handen uit de mouwen steken, er was meteen een goede dynamiek. Onze toegankelijke activiteiten weerspiegelen het karakter van onze job vind ik. Expediteurs zijn namelijk verbindend. Wij staan in contact met de mensen die de goederen maken en uitvoeren en met de mensen uit het achterland, waar de goederen naartoe gaan. Dat netwerk onderhouden is een belangrijk deel van onze job.”

Koen: “Vroeger was er in de maritieme wereld elke dag wel ergens een netwerkactiviteit naar het schijnt, maar op het moment dat wij begonnen, hoorden we daar alleen de ‘legendes’ van. Die wilden wij nieuw leven inblazen. Met dat verschil dat er op onze events voor niemand een drempel is. Iedereen die een binding heeft met de maritieme wereld is welkom, al is het niet de bedoeling dat de bakker uit het dorp ook komt.”

Vakkennis delen

Christian: “Als die koffiekoeken of broodjes meebrengt mag die van mij ook komen, hoor (lachen). Een andere reden waarom we zoveel activiteiten organiseren is om elkaar eens een hand te kunnen geven. Als expediteur ben je een tussenpersoon en bel of e-mail je veel met mensen die je niet ziet. Daarnaast is het fijn om met andere expediteurs te praten over hoe zij hun werk doen of een bepaald probleem aanpakken. Jonge expediteurs hebben het nodig om vakkennis te kunnen delen.”

Timothy: “Onze VEA Academy is een voorbeeld van kennisdeling. Drie keer per jaar nodigen we een spreker uit om over een bepaalde vaardigheid te vertellen die je alleen kan leren door ervaring op te doen. Zulke soft skills hebben jongeren nog niet. Als extraatje houden we die Academy op een locatie waar je anders nooit kan komen, zoals het stadhuis van Antwerpen of het Havenhuis. Na de workshop volgt een netwerkdrink. Elke Academy is gratis en trekt tussen de 80 en de 100 deelnemers.”

Koen: “De sprekers brengen op de VEA Academy een beknopte versie van hun expertise. Uit dat anderhalf uur halen de deelnemers al enkele tips die ze de volgende dag kunnen toepassen in hun vakgebied. Als er nadien interesse is in de volledige cursus over die expertise, kunnen de deelnemers de spreker de avond zelf nog contacteren.”

Christian: “Wat ik zo tof vind aan de Academy is dat je daar eens nieuwe gezichten ziet. Mensen die met HR of boekhouden bezig zijn onder anderen, dat hangt af van het thema natuurlijk. Soms schrikken we er zelf van hoe een activiteit tot bij de juiste personen doorsijpelt, terwijl wij van tevoren soms vrezen of er wel genoeg volk zal zijn.”

Afterworkvoetbal

Koen: “Op ons jaarlijkse voetbaltornooi was er in 2018 ook meer volk. Nu voetballen we op een vrijdagavond in plaats van op een volledige zaterdag, zoals vroeger. De wedstrijden zijn iets korter en volgen elkaar sneller op en we merken dat dat aanslaat. We zijn van 12 naar 16 ploegen gegaan en het aantal supporters is vertienvoudigd.”

Vanessa: “Het is meer een afterworkactiviteit geworden. Op een vrijdag, meteen na het werk, krijg je meer collega’s op de been. Zaterdag en zondag houden veel mensen vrij voor het gezin en in dezelfde periode van mei heb je veel communie- en trouwfeesten.  Een logische verbetering dus.”

Christian: “Rederij MSC heeft de eerste twee tornooien gewonnen, maar op het vorige tornooi heeft Essers de hegemonie doorbroken. Onze VEA -ploeg was ook weer in topvorm (lachen). Ik ben de enige van ons die nog meespeelt. De directeur en voorzitter van VEA spelen ook mee en omdat het een mix is van VEA-jongeren en –ouderen, heet onze ploeg VEA United.”

Koen: “Ieder havenbedrijf kan een ploeg inschrijven, dus als er andere bedrijfstakken zijn die graag meespelen, zeker doen! De eerstvolgende VEA-Cup gaat door op 17 mei. Het is wel first come first serve. We zijn beperkt in ruimte en we moeten het praktisch organiseerbaar houden. 24 ploegen lijkt mij het maximum.”

Doe mee!

Ruim 142 000 mensen werken direct of indirect voor de haven van Antwerpen. Haar efficiënte ligging vlakbij de Schelde is een absolute aantrekkingspool voor nieuwe bedrijven en daar speelt Ontwikkeling Havengebied Antwerpen op in door bijkomende ruimte voor havenontwikkeling te voorzien. Daardoor blijft zij een thuishaven voor een groot stuk van de Vlaamse werkgelegenheid.

Initiatieven zoals die van de VEA Jongeren zorgen bovendien dat ook de werksfeer in de sector hartelijk blijft. Zij brengen werknemers van verschillende bedrijven en segmenten bij elkaar op neutraal terrein, waar zij bij een goed glas en een lekkere hap kunnen verbroederen of professionele ideeën uitwisselen.

Zoals Vanessa, Koen, Gregory, Christian en Timothy zijn er nog meer mensen, die zorgen dat het fijn werken is in het havengebied. Ken jij iemand die voor toffe werksfeer zorgt? Of die jobs creëert? Nomineer jouw havenheld en wij trakteren op een eerbetoon!

Start typing and press Enter to search